EBA Moldova a organizat o recepție de rămas bun cu Președintele său onorific, Șeful Delegației UE la Chișinău Dl Dirk Schuebel.

Dirk Schuebel a apreciat înalt activitatea și realizările EBA lansate cu mai puțin de doi ani in urmă:"Nici nu visam că într-un timp atât de scurt, ideea mea, referitor la crearea unei camere europene de business va prinde rădăcini în RM. Doar în două luni, grație dinamismului Silviei Radu, Președintele EBA, a celor 10 fondatori și câțiva membri, EBA a fost înregistrată și lansată sub egida Comisiei Europene, cu prezența Comisarului European pentru Impozitare si Uniune Vamala, Algirdas Šemeta, întregul corp diplomatic acreditat la Chișinău și înalți oficiali din RM. Astază EBA a devenit o structură însemnată, reprezentată de peste 40 companii locale și internaționale care împărtășesc aceleași valori. Delegația UE la Chișinău va susține în continuare eforturile EBA îndreptate spre îmbunătățirea climatului investițional în special în contextul semnării DCFTA în viitorul cel mai apropiat", a menționat în discursul său Dirk Schuebel.

Silvia Radu a reiterat câteva realizări ale EBA ce țin de promovarea unor inițiative legislative importante, adresarea unor probleme concrete ce vizează mediul de afaceri, găsirea de parteneri comerciali peste hotare, suportul acordat tinerilor antreprenori și promovarea unor proiecte de responsabilitate socială corporativă.

La eveniment au participat peste 60 companii locale și internaționale de pe ambele maluri ale râului Nistru.