Rețeaua s-a întrunit cu reprezentanții DG Grow, DG Trade, Euro Chambres, Parlamentul European și alte instituții și organizații importante. Scopul acestor întruniri a fost de a împărtăși anumite oportunități de cooperare și de a prezenta cele mai recente realizări ale rețelei EBO, cum ar fi Documentul asupra Diplomației Economice, constatări ale grupurilor de lucru din cadrul rețelei EBO, proiecte implementate și alte realizări etc.
În contextul priorităților și obiectivelor stabilite de către DG Grow a fost DIPLOMAȚIA ECONOMICĂ, ca mecanism de consolidare a facilitării de comerț și internaționalizarea IMM-urilor. Aceasta a fost una din priorități puse pe masa de discuții. În acest sens echipa de management a Rețelei EBO a întreprins un sondaj în rândul membrilor rețelei care s-a finalizat cu o analiză care dezvăluie situația și problemele cheie ale diferitor țări. Analiza a fost extrem de apreciată de către reprezentanții Comisiei Europene care au încurajat riguros activitățile rețelei de elaborare a documentelor de poziție naționale/ Cărțile albe precum și de a pregăti o analiză a perspectivei businessului asupra fundalului național astfel încât să fie luată în considerare de Uniunea Europeană.
Rețeaua a crescut de la 11 membri la 32 timp de 5 ani. Această rețea, care este de fapt în creștere și este formată din Camere de comerț UE/ Organizații de Business European, promovează businessul, industria, comerțul și investițiile europene prin valorile acestora și cele mai bune practici din 5 continente. De asemenea, atenția acestora este concentrată în mare măsură pe activități de lobby și advocacy orientate spre un mediu de afaceri mai permisiv. Rețeaua dată reprezintă o valoare adăugată considerabilă pentru o gamă internațională de contacte, iar prin intermediul acesteia are loc împărtășirea de expertiză și contacte.
Republica Moldova a fost reprezentată de Dna. Mariana Rufa, Directorul Executiv EBA.