La data de 8 mai, EBA Moldova a sarbatorit Ziua Europei împreună cu membrii acesteia

La data de 8 mai, EBA Moldova a organizat un eveniment de business networking cu membrii acesteia, dedicată Zilei Europei.

Evenimentul a avut loc la Restaurantul Rodrigo la care au luat parte 60 de companii locale și internaționale care operează pe teritoriul RM. De asemenea, la eveniment au luat parte delegația condusă de Excelența Sa Dnul Gunnar Wiegand, Serviciul European pentru Acțiune Externă (EEAS) Director pe Rusia, Parteneriatul Estic, Cooperare Regională în Asia Centrală și țările OSCE, inclusiv și Dnul Luc Devigne, Negociatorul Șef pe DCFTA care se afla într-o vizită oficială în Moldova.

Excelența Sa Dnul Pirkka Tapiola, Șeful Delegației UE la Chișinău, Președintele Onorific al EBA Moldova a lansat oficial evenimentul. Dumnealui a reiterat importanța evenimentului respectiv și a menționat despre integritatea și unitatea pe care Uniunea Europeană o împărtășește cu toate țările membre. „UE este gata să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de integrare în comunitatea UE, cu toate acestea va fi nevoie de un efort și voință politică substanțială pentru implementarea reformelor. Toate aceste eforturi, tot spre ce tindem duc spre o viață mai bună și condiții de trai îmbunătățite." a menționat Pirkka Tapiola, adăugând faptul că Moldova a finalizat cu succes reformele care si le-a angajat.

În discursul său, Dnul Gunnar Wiegand a menționat că semnarea Acordului de Asociere, din care face parte ALSAC, va avea rolul primordial în depășirea divizării țării și în a deveni un instrument cheie în promovarea modernizării economiei și societății RM.

Evenimentul a oferit posibilitate companiilor participante de a interacționa cu oficialii UE și împărtăși îngrijorările cu referire la comerțul exterior și implementarea Acordului ca un tot întreg.