LEGEA privind protecţia datelor cu caracter personal a fost adoptată de Parlamentul RM și publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova

LEGEA privind protecţia datelor cu caracter personal promovată cu efort comun și contribuția Comunității EBA a fost adoptată de Parlamentul RM și publicată în Monitorul Oficial al R. Moldova nr. 367-369 art. 574 din 23.08.2024, cu intrarea în vigoare începînd cu 23.08.2026.
 
Începând cu anul 2018, urmare a mai multor runde de dezbateri publice, inclusiv pe platforma Comisiei Parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, pe platforma Grupului de Lucru sub egida Ministerului Justiției, și prezentării mai multor documente de poziție a comunității EBA, a fost transpus Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
 
Mulțumim dlui Sergiu Bozianu, Co-Președinte, Comitetul EBA pentru reglementare, digitalizare și comerț, Director, Data Protection Law Firm precum și membrilor EBA pentru implicare activă în procesul de ajustare a cadrului legislativ național.
EBA Moldova își exprimă deplina deschidere și disponibilitatea comunității de afaceri de a oferi suportul și expertiza necesară în vederea ajustării cadrului legal pentru realizarea unei dezvoltări sustenabile pe termen lung.
 
Pentru mai multe  detalii: