Problemele cheie asupra carora s-au concentrat discutiile au fost cu referire la tendinta pozitiva pe care a inregistrat-o Republica Moldova in contextul Agendei Europene.
Dnul Meyer a reiterat importanta semnarii Acordului de Asociere si a Acordului de Comert Liber, Aprofundat si Comprehensiv ca parte componenta a acesteia, in acest sens Moldova devenind mai credibila in contextul parteneriatului cu UE. "Cu toate acestea, pentru a forma un mediu de afaceri favorabil care ar sustine investitiile straine este prioritar sa se inregistreze rezultate concrete in implementarea reformelor din sectorul justitiei si in reducerea coruptiei."
O alta problema strigenta care trebuie luata in considerare in procesul integrarii in Uniunea Europeana este o abordare unifica si inclusiva : "Oamenii au nevoie sa se simta parte a societatii, intr-ucat in Europa nu se exclud parti ale societatii, aceasta ii integreaza. In acest sens, Republica Moldova ar trebui sa se implice mai activ in procesul integrare in UE partea de sud a tarii, Gagauzia, precum si Transnistria."
O alte tema de discutie a fost implicarile societaii civile in Agenda Integrarii Europene. Cetatenii obisnuiti trebuie sa inteleaga beneficiile integrarii in comparatie cu alte alternative. In acest sens, o atentie si efort sporit ar trebui concentrat asupra comunicarii beneficiilor Integrarii Uniunii Europene pe intreg teritoriul tarii acoperind toate partile societatii.
30 de companii prezente la intrunire au fost reprezentanti EBA, acestia avand ocazia sa adreseze intrebari cu referire la mediul de afaceri, probleme legate de comertul in crestere cu Germania si atragerea mai multor investitii din Germania, schimbul de experienta in randul tinerilor si cum Guvernul Germaniei i-ar putea sustine etc.