La 29 aprilie EBA Moldova în cooperare cu Camera de Comerț Elveția-România au organizat un eveniment de Networking și Matchmaking la București.

Organizatorii evenimentului au fost partenerii EBA din România, Mattig Management Partners. Evenimentul a fost susținut de membrii Asociației Daneze de Business și membri ai rețelei Ireland Romania Network.

Evenimentul a fost început cu o prezentare a EBA Moldova, scopul și rolul acesteia în Republica Moldova precum și suportul care il poate oferi investitorilor din afară. Mariana Rufa, directorul executiv al EBA Moldova, a menționat despre importanța Acordului de Asociere și ALSAC ca parte componentă a acesteia, care va fi semnat în curând și care va lansa o gamă largă de posibilități pentru producătorii din Moldova.

Domnul Emil Jacota, Ministru-Consilier al Ambasadei Republicii Moldova la București, a început prin a felicita cetățenii RM cu ocazia Regimului Liberalizat de Vize care a fost adoptat începând cu 28 aprilie. De asemenea acesta a menționat că semnarea ALSAC va rezulta în mai multe oportunități și câștiguri reale pentru afaceri și pentru țară în general. „România este partenerul comercial strategic și cel mai apropiat al RM iar acest eveniment se încadrează foarte bine cu acel context politic și economic care va fi curând aplicat în Moldova."

Dr. Costin Lianu, Director al Departamentului de Dezvoltare al Exportului, Ministerul Economiei a României, de asemenea prezent la eveniment, a vorbit despre avantajele comparative ale comerțului bilateral dintre România și Moldova în special în contextul noului vector european. Dumnealui a menționat despre încercările înfruntate de exportatorii din România în comparație cu beneficiile care pot fi acumulate. "Atât România cât și Moldova ar trebui să beneficieze de oportunitățile oferite de sectorul agricol. Certificarea Bio a produselor agricole este una din potențialele direcții de orientare a investițiilor. Sunt multe alte proiecte de cooperare regională orientate spre susținerea dezvoltării businessului și economiei în general. "

Partea oficială a fost urmată de sesiunea de matchmaking business cocktail unde mai mult de 30 de companii au avut posibilitatea să interacționeze și să găsească potențiali parteneri.