„Opinia experților privind Regula generală Anti-abuz și Prețuri de transfer"

„Opinia experților privind Regula generală Anti-abuz și Prețuri de transfer"

Urmare a atelierelor de lucru, desfășurate la data de 06.12.2023 și 12.12.2023 privind „Regula generală Anti-abuz și Prețuri de transfer”, în cadrul cărora mediul de afaceri și-au expus îngrijorările aferente conceptelor menționate.

În Monitorul Fiscal de către experții SAIPH Consulting House, în calitate de autori a fost publicat un articol privind provocările mediului de afaceri cu referire la funcționalitatea practică a:

Noului mandat a Serviciului Fiscal de Stat (SFS) de a nu lua în considerare/de a recalifica tranzacțiile derulate de contribuabili, precum și Cerinței de pregătire a documentației de prețuri de transfer pentru tranzacțiile derulate între părți afiliate.

Atelierele menționate au fost organizate de Agenția de Investiții, cu suportul tehnic al Asociației Businessului European și cu susținerea proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova” finanțat de către Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Guvernul Elveției, implementat de GIZ Moldova.

Mai multe detalii https://monitorul.fisc.md/aspecte-cheie-relevante-privind-legislatia-anti-abuz-si-preturile-de-transfer/