Optimizarea procedurilor fiscale – o prioritate a EBA Moldova

Optimizarea procedurilor fiscale – o prioritate a EBA Moldova în scopul creării unui mediu de afaceri mai atractiv și permisiv.
EBA susține inițiativa dlui Dorin Recean, Prim-ministru al RM, aferentă dereglementării businessului, implementată în colaborare cu Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul RM, cu suportul financiar OPTIM Project, Helvetas Moldova, Swiss Cooperation in Moldova.

Primul proiect de propuneri de dereglementare a constituit subiectul de discuții în cadrul unei întrevederi a echipei EBA cu dna Victoria Belous, Ministra Finanțelor. Exercițiul de cartografiere a procedurilor fiscale și ulterior elaborarea pachetului legislativ este desfășurat de EBA Moldova în colaborare cu SAIPH Consulting House și Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru.

Mulțumim dnei Victoria Belous, Ministră a Finanțelor, dnei Olga Golban, director al SFS, dlui Igor Lazari, șef adjunct al Direcției generale metodologie impozite și taxe din cadrul SFS, dlui Cretu Nicolae, și dlui Artiom Cociu, reprezentant al Cancelariei de Stat, pentru toată implicarea și suportul în intenția de a îmbunătăți climatul de afaceri în Republica Moldova.