Pe 15 mai, EBA Moldova cu suportul Overseas Development Istitute (ODI), UK, a organizat un workshop care a avut ca scop discutarea Raportului European Privind Dezvoltarea (ERD) 2014

EBA Moldova contribuie la Raportul European Privind Dezvoltarea 2014 prin cerctarea  situației socio-economice din Moldova. Raportul va oferi o imagine de ansamblu a necesităților de dezvoltare, și impactul precum si disponibilitatea și eficacitatea finanțarii diverselor masuri axate pe dezvoltare. Raportul va reflecta pozitia țării în ansamblu, prezentând justificări pentru diverse tipuri de constrângeri, financiare și alt tip, care au stagnat țările în implementarea integrală a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, și în a oferi noi dovezi despre efectivitatea instrumentelor financiare.

Scopul workshopului a fost de a discuta progresul raportului, implicările sale principale, așteptările și problemele cheie care ar putea fi incluse in performanța economică a Moldovei.

La workshop au luat parte reprezentantul Delegației EU la Chișinău, Dnul Wicher Slagter, care a evidențiat beneficiile și contribuțiile implementării ALSAC asupra dezvoltării țării în ansamblu. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Economic pe lângă Prim-Ministrul RM, Banca Națională a Moldovei, Biroul Național de Statistică, Institutul Național de Cercetări Economice și profesori ai Academiei de Studii Economice.

Coordonatorii evenimentului au fost Dnul Debapriya Bhattachariya, Distins Coleg al Centre for Policy Dialogue (CPD), Dhaka, și Dnul Jouko Kinnunen, responsabil pe statistica economică la Statistics and Research Åland (ÅSUB), Finlanda.

Dna Louka Katseli, Expert Economic Superior, care de asemenea activează pentru Suportul Procesului de Implementare al ALSAC în Moldova, a vorbit despre rolul finanțării la diferite nivele economice.