Delegatia Uniunii Europene la Chisinau in parteneriat cu Proiectul Suport in Procesul ZLSAC in Republica Moldova si Asociatia Businessului European au organizat o discutie publica pe 27 iunie

Cu ocazia semnării Acordului de Asociere și a părții componente a acesteia, Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv, Delegația Uniuni Europene la Chișinău în cooperare cu Proiectul Uniunii Europene „Sprijin pentru Republica Moldova în procesul de Implementare a ZLSAC" și Asociația Businessului European au organizat o discuție publică pe 27 iunie.

La eveniment au participat Dnl Octavian Calmic, Viceministrul Economiei, Dl Wicher Slagter, Șef Secția Politică și Economică a Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Dnl Iulian Groza, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene,  Dl Gheorghe Gaberi, Viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. Discutia publica a fost condusa si moderata de Dna Speranta Olaru ,Manager de Proiect la Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău.

Reprezentanți ai diferitor organizații, asociații și ai mass-media au avut posibilitatea să vizioneze semnarea Acordului de asociere in direct dar si sa adreseze întrebări abordind diverse aspecte ale acordului precum si implicatiile cadrului de aderare  RM Moldova la UE. Oficialii au evidențiat în acest fel principalele beneficii ai acestui acord, oferind exemple concrete precum si beneficiile pe care le vor avea agentii economici, producatorii de produse agro-alimenare care isi vor realiza produsele pe piata UE și imbunatatirile care se vor produce in contextul implementarii acordului.