EBA participă la o dezbatere publică organizată de un grup inițiativă ce reprezintă industria geamurilor termopane PVC

La 10 aprilie 2012  EBA a participat la o dezbatere publică organizată de un grup de inițiativă ce reprezintă industria geamurilor termopane  PVC.

Michele D'Introno, unul dintre fondatorii EBA, şeful departamentului Protecţia Consumatorilor și a Comerţului, Infrastructură și Calitate a comitetului sectorial EBA şi Mariana Rufa, Administrator EBA au participat la o masă rotundă organizată de un grup de inițiativă ce reprezintă industria geamurilor termopane PVC . În cadrul evenimentului s-au discutat problemele existente în industria de producţie a geamurilor PVC , s-au expus pe marginea subiectelor ce țin de concurenţă loială şi achiziţiile publice.

EBA susţine cu desăvârșire punerea în aplicare a standardelor europene, precum şi a celor mai bune practici de gestionare a afacerilor în acest sector şi a încurajat companiile să identifice lacunele din legislaţia existentă care împiedică o desfășurare corecta a activității şi să încerce, prin diferite platforme de dialog, sa aduca această informație la cunoștința autorităților competente. Una dintre aceste platforme ar putea fi Comitetul sectorial EBA pentru comerţ si comitetul pe fiscalitate care vizează scanarea problemelor din legislaţia existentă, pe baza unei abordări de sector / industrie şi oferă propuneri factorilor de decizie. Michele D'Introno a ținut să menționeze că Acordul de Liber Schimb Profund şi Cuprinzător va fi în curând semnat de către RM şi UE, care va obliga ţara şi implicit diferiţi producători de bunuri şi servicii  sa devina responsabili pentru calitatea prevăzută în conformitate cu standardele, directivele şi regulamente impuse de UE.