Masa Rotunda a Membrilor EBA cu Dnul. Dirk Schübel, Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) pentru Parteneriatul Estic și omologii săi din statele membre ale UE

La data de 25 aprilie, EBA a găzduit o Masă Rotundă cu genericul Agenda de integrare a UE care sprijină afacerile și o recepție organizata ulterior, avându-l ca invitat special pe dnul Dirk Schuebel, trimis special al Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE) pentru Parteneriatul Estic, însoțit de peste 20 de oficiali reprezentând statele membre UE în contextul procesului de integrare în UE a Republicii Moldova.

Dialogul cu comunitatea de afaceri și oficialii UE a reiterat o serie de probleme legate de climatul de afaceri, cum ar fi:
- Necesitatea de a se concentra pe reforma sectorului justiției;
- Necesitatea de a sprijini Guvernul Republicii Moldova în sporirea resurselor sectorului public;
- Necesitatea sprijinirii IMM-urilor si companiilor mai mari specializate in productie si procesare;
- Sprijinirea Guvernului în promovarea sectorului energiei regenerabile;
- Sprijinirea sectorului public din Republica Moldova cu agenda de digitalizare;
- Necesitatea armonizării juridice prin asigurarea unei perioade de tranziție pentru a permite o implementare eficientă.

Oficialii UE au avut ocazia să adreseze întrebări cu privire la potențialul de atragere a investițiilor moldovenești și domeniile în care afacerile moldovenești ar putea avea nevoie de sprijin în procesul de implementare a reformelor.

Această activitate a fost realizată de Asociația Businessului European cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est Europene în cadrul proiectului  ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”.