Sedinta Comitetului pe fiscalitate si vama EBA, organizata ca rezultat al ședinței Consiliului Consultativ al Ministerului Finanțelor în domeniul impozitelor și taxelor

La data de 29 martie 2023, EBA a organizat ședința online a Comitetului pe fiscalitate.
 
Comitetul s-a convocat ca rezultat al ședinței Consiliului Consultativ al Ministerului Finanțelor în domeniul impozitelor și taxelor, din data de 21 martie 2023.
 
Astfel, în cadrul ședinței s-au discutat cele mai stringente și importante probleme întâmpinate de mediul de afaceri aferente actualelor prevederi ale Hotărârii Guvernului nr.10/2012 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la delegarea salariaților entităților din Republica Moldova și a Hotărârii Guvernului nr. 693/2018 cu privire la determinarea obligațiilor fiscale aferente impozitului pe venit.
 
Ca rezultat al discuțiilor cu mediul de afaceri, au fost identificate și discutate cele mai optime soluții ce necesită a fi reflectate în conținutul hotărârilor menționate și ca finalitate, acestea vor fi prezentate spre promovare Ministerului Finanțelor.
 
Această activitate a fost realizată de Asociația Businessului European cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est Europene în cadrul proiectului  ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”.