Seminar practic cu participarea Vice-ministrului Agriculturii, organizat pentru cooperativele agricole din cadrul proiectului MAC-P

Aproximativ 20 de reprezentanți ai cooperativelor agricole au participat la seminarul practic despre instrumentele financiare valabile pentru exportatori și despre pregătirile pentru o expoziție internațională. Reprezentanții Mobias Banca au explicat care ar putea fi riscurile majore în contextul comerțului internațional și în care mod instrumentele de plată pot asista la diminuarea acestui risc.

Pe parcursul celei de-a doua jumătăți a seminarului, Dnul. Henrik Kuffner, Consultant Internațional CIM/GIZ, Expert în Marketing Internațional, a oferit sfaturi cu referire la pregătirile înainte și pe parcursul expozițiilor, de asemenea enumerând exemple de expoziții care au loc în diferite țări și care ar trebui să fie activitățile de follow-up necesare de indeplinit.

Ca rezultat al acestui seminar, cooperativele au prezentat interes de participare ca vizitatori la una din aceste expoziții internaționale.

Participanții au avut ocazia să vocifereze problemele cu care se confruntă și să le discute cu Vice-ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Dnul. Iurie Ușurelu. Această oportunitate s-a demonstrat a fi benefică pentru agricultori într-ucât Ministrul a venit cu sugestii despre oportunitățile suport oferite la moment în această direcție.