Vizita de studiu in Bucuresti, organizata pentru Jurnalistii din domeniul economic

Un grup de jurnaliști din Moldova a efectuat, în perioada 7-8 iulie, o vizită de studiu la București, în cadrul Academiei de Jurnalism Economic, program desfășurat de EBA cu sprijinul membrilor săi.
 
În prima zi a vizitei, grupul de jurnaliști s-a întîlnit cu Ambasadorul RM în România, Victor Chirilă, cu Ludovic Orban, deputat în Parlamentul României, Adrian Oros, Senator, Mircea Abrudean Șeful Cancelariei Prim-ministrului României, Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței în România.
De asemenea, a fost efectuată o vizită la postul public de televiziune din România, TVR, fiind purtate discuții cu echipa de jurnaliști cu profil economic.
 
Cea de-a II-a zi de studiu a continuat cu cu patru întâlniri valoroase și informative.
Am făcut o vizită la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și Bursa de Valori Bucuresti, la care sunt deja listate companii din Moldova și care este interesată de cooperări cu țara noastră. Aici ne-am întâlnit cu CEO-ul Adrian Tănase și președintele ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), Daniela Șerban.
Discuții foarte utile legate de crearea de conținut media, planificări, strategie de dezvoltare, relația cu autoritățile și multe altele am avut la Ziarul Financiar și în redacția Euronews Romania, post de televiziune lansat recent.

Academia de Jurnalism Economic (AJE) reprezinta un program sutinut de EBA Moldova, desfășurat în cea de-a 3-a editie, ce are drept scop dezvoltarea aptitudinilor/ capacităților în domeniul economic în rândul jurnaliștilor din RM.

În fiecare an, programul a implicat sesiuni cu diversi experți, oficiali înalti, din cadrul autoritatilor publice de la Chișinău și UE, pe diverse subiecte economice, subiecte de actualitate ce țin de parcursul European al Republicii Moldova, tematici din domeniul financiar bancar, etc. cu scopul de a prezenta informația din prima sursă și a răspunde la intrebările publicului larg.