YEBA participă la şcoala de vară ,,Leadership and regional developement in South-East Europe”

In perioada 21-25 mai 2015, Youth EBA a particpat la şcoala de vară ,,Leadership and regional development in South-East Europe”, organizată de ,,Center for Balkan Strategies” în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Politice şi ale Comunicării, la Cluj-Napoca, România. În cadrul şcolii au participat reprezentanţii a 4 ţări din Europa de Sud-Est: România, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Moldova.

Printre tematicile abordate în cadrul seminarelor teoretice şi a workshop-urilor au fost:  Metodele de tranziţie şi de consolidare a unei societăţi democratice; Structura instituţională în cadrul tranziţiei democratice; Integrarea europeană şi lărgirea Uniunii Europene; Experienţa României în parcursul său european; Migraţia.

Acest proiect a reprezentat o excelentă platformă de comunicare dintre reprezentanţii celor 4 ţări Est Europene, cu un nivel de dezvoltare economică comparabilă şi cu probleme similare. În cadrul acesteia s-a făcut un important schimb de experienţe şi cunoştinţe referitoare la parcursul democratic al acestor ţări în curs de dezvoltare.

Pornind de la experienţele pozitive dar şi de la dificultăţile întâlnite, au fost discutate potenţialele soluţii de susţinere a proceselor democratice, de impulsionare a activităţii economice şi de colaborare în această regiune.